• Slideshow01

De coach

Ik ben Nathalie van Koesveld (50) en ik ben moeder van 2 kinderen die inmiddels 16 en 20 jaar zijn.

Mensen omschrijven mij als iemand die oprecht betrokken is, goed kan luisteren, echt aandacht heeft voor jou maar je ook een spiegel voor kan houden. Daarnaast hou ik ervan om vooral mijn creativiteit en te gebruiken wat betekent dat ik geen 'standaard' methodes inzet.

Kinderen zeggen wel eens; "Het is wel een beetje gek maar wel leuk". 

Ik ben in de loop der jaren kennis en ervaring opgedaan op het gebied van re-integratie, rouw- en verliesbegeleiding, traumabehandeling, prenatale psychologie in combinatie met het werken met paarden.

Door deze kennis ben ik in staat bepaalde verbanden te zien, snel de kern te raken en maatwerk trajecten te leveren.

Even wat achtergrond

Tijdens een periode dat het wat minder goed met me ging ontdekte ik dat het mogelijk was om met paarden te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Dat heeft me zó ‘geraakt’, ik móest wat doen met de passie voor paarden die ik als kind al had.

Ik heb besloten mijn hart te volgen en de stap te wagen. Het was altijd al mijn droom om voor mezelf te beginnen. De opleiding tot ‘Equine Assisted Coach’ heb ik gevolgd aan {tip Educatief Centrum Keulseweg::De NOBCO/ European Mentoring & Coaching Council (EMCC) heeft deze opleiding als eerste coachopleiding met paarden in Europa het EQA- keurmerk toegekend. De opleiding is geaccrediteerd op het EQA niveau Practitioner } Educatief Centrum Keulseweg tooltip icon{/tip} in Pijnacker. Ik ben level 1 en level 2 gecertificeeerd.

Ik vind het belangrijk mijn kennis op peil te houden en volg regelmatig bij- en nascholing. Zo heb ik aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van levensloop- en loopbaanontwikkeling en het begeleiden van mensen die verlieservaringen te verwerken hebben.

Bij het IKEV heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van hechtingsproblematiek (Geen Bodem Syndroom) en (vroeg ontstaan) Post Traumatisch Stress Syndroom. Naast coaching biedt ik dus ook therapie aan. De opleiding van het IKEV is geaccrediteerd door Stichting Keurmerk Beroepsscholingen voor de Psycho-Sociale en Geestelijke Gezondheidszorg.

In 2016 heb ik besloten om een verdere proffesionalisereningsslag te maken en heb de studie weer opgepakt en ben een 4 jarige HBO studie aan het volgen waarin psychosociale basiskennis en verdere therapeutische verdieping ervoor zorgen dat mijn sessies ook door de aanvullende zorgverzekering vergoed gaan worden.

Mijn praktijk

In juni 2012 heb ik mijn eigen praktijk voor paardencoaching en therapie PUUR\EAC opgericht. Dit was voor mij een stap in een nieuwe richting. Hiermij kon ik mijn droom om zelfstandig ondernemer te worden werkelijheid laten worden. Het woord PUUR zegt iets over wat voor mij de essentie is van het coachen met paarden.

  • Het zegt iets over de manier waarop paarden op ons reageren. Ze reageren op ons ‘totaalbeeld’. Klopt wat we ‘zeggen’ ook met wat we ‘doen’? Paarden zijn altijd eerlijk in de reactie die ze ons terug geven. Het fijne is dat ze daarin geen oordeel hebben. Jij bent goed zoals je bent!
  • Het zegt ook iets over mij. Dit werk is iets dat heel dicht bij mij staat. Kernwoorden zijn: verbinding, warmte, contact, vrijheid, energie, samen, vertrouwen. Die dingen zijn belangrijk voor me. Ik functioneer het beste in een omgeving die dit mij biedt.

De letters EAC staan in een lichtere kleur achter mijn bedrijfsnaam. Die letters staan voor Equine Assisted Coachen. Ze zeggen iets over de methode waarop ik werk. Meer hierover kan je vinden onder het kopje "coachen met paarden".