• 20150904 095611
 • bouwen
 • coachen
 • emdr
 • teams
 • volwassenen

Ervaringen van anderen

Berichtje van Willem naar aanleiding van een indrukwekkende sessie tijdens zijn slaaptraject (juli 2018)
Goh man, ik voelde me stukken beter vandaag. als die onzekerheid enzo waren er wel maar het was net alsof ik meer in een soort onderliggende rust verankerd was. Ik doe graag (als jij dat wil natuurlijk) nog eens van dat soort sessies bij jou!

Wat Inez aangaf na een demo die ze met collega orthopedagogen heeft gevolgd
(maart 2018)
Joh wat was het leuk! En wat fijn dat we zo samen van gedachten konden wisselen over clienten waar wij mee 'worstelen'. Het was een mooie ervaring!

Sien geeft na haar traject aan
(september 2017)
Ik begrijp mezelf nu beter. Ik heb geleerd mijn eigen weg te gaan. Nathalie kan heel goed luisteren en is erg betrokken. Ze houdt contact zeker na een heftige sessie. dat heb ik als heel prettig ervaren! Ga zo door!

Tekst uit een mail van Marina naar aanleiding van een sessie
(maart 2017)
Waardering voor mezelf heb ik wel! Alleen heb ik het idee dat ik hier geen recht op heb. Dit voelde als belangrijk. Het paard stond in het begin bij het groene bordje en aan het einde ging hij er nog een keertje bovenop staan. Ik weet dat ik het heb. Nu mag ik het gaan doorvoelen en het ervoor gaan staan! Ik mag gelukkig zijn!

Ik heb de sessie als heel bijzonder ervaren.

Stukje uit een bericht van moeder Erica naar aanleiding van de coaching/therapie van Thomas (12). Thomas was zo bang voor honden dat dit hem ernstig beperkte in zijn doen en laten, zijn wereldje was heel klein. Thomas is 14x bij mij geweest (september 2016).

Na ongeveer drie maanden in therapie te zijn geweest merkten we dat Thomas rustiger werd. Hij had namenlijk ook ADHD. Nathalie had bij het intakegesprek ook verteld dat je daar met deze therapie ook gedeeltelijk of helemaal van kan genezen.

We waren zo verbaasd en onder de indruk dat hij niet meer zo beweeglijk was thuis en op school!

Veel meer concentratie had en zijn schoolprestaties gingen hard vooruit. Ongelooflijk! Wat een invloed hebben de paarden op mensen.

Wat een grote winst voor Thomas!

Maar we zagen nog meer veranderen, zijn confrontatie met de honden. Hij raakt niet meer in paniek en hij werd veel relaxter en vroeg op een gegeven moment aan ons: mag ik naar dat hondje toe gaan? (Toen bleek ineens dat het hondje bang voor hem was en liep weg... :-))

Na een jaar coaching/therapie te hebben gevolgd staat Thomas veel vrijer in het leven. Hij durft de straat op, overal te fietsen, te gaan en staan waar hij wil. Zijn leefwereld is veel groter geworden.

De angst is niet helemaal over, hij blijft alert, maar kan er nu goed mee omgaan. Het is een verrijking voor zijn leven geweest!

We zijn heel erg dankbaar en blij dat wij voor deze therapie hebben gekozen. Met de fantastische paarden en deskundige hulp van Nathalie hebben we een prachtig resultaat bereikt.

Bedankje van Josie (aug 2016). Josie heeft wegens gezondheidsredenen traject eerder af moeten breken.

De keren dat ik bij je geweest ben, hebben heel vertrouwd aangevoeld. Ook heb je me – en niet alleen jij maar ook de paarden – aan het denken gezet en inzichten gegeven waar ik veel aan heb, waarvoor mijn diepe waardering en mijn dank.

Groepsworkshop docententeam Hippische Bedrijfskunde (mei 2016)

"Jullie hebben ons werkelijk een oververgetelijke workshop geboden, ik zal je zeggen; het hele team was sceptisch voordat we eraan begonnen maar je hebt ons werkelijk een onverwacht mooie ervaring gegeven. We hebben echt plezier gehad. Ik kan deze manier van werken echt aan anderen aanbevelen!"

Reacties van deelnemers van groepsworkshop DIMENCE verslavingspsychatrie (maart 2016)

 • Workshop geeft veel inzicht en voelt ontspannen, de sfeer is goed en informeel. Ik vond het heel leerzaam. Nathalie zet activiteiten in die je op een positieve wijze aan het denken zetten. De activiteiten waren afwisselend en riepen op tot zelfreflectie.
 • Een verrassende en leerzame middag. Zet aan tot reflectie.
 • Leuke afwisseling van actieviteiten. Je krijgt inzicht in hoe samenwerking nu eigenlijk werkt. ik vond je aanpak goed, ook toen het paard wat gek deed.
 • Afwisselende activiteiten, de ene activiteit heerlijk ontspannen in de zon de andere activiteit moeilijker omdat ik erachter kwam dat ik toch graag wil dat het paard doet wat we bedacht hebben. Lastig als dat niet meteen lukt. Erg leuk om te zoeken naar creatieve oplossingen. Leuke huiselijke locatie!
 • Leuk om het paard als spiegel te ervaren. Wel moeilijk om het paard mee te krijgen in wat ik wil. Ga zo door!
 • Erg euk om met het team zo te werken, elkaars positieve kanten te herkennen. Mooie afwisseling in activiteiten. Het spreekt me aan echt 'in het hart' ontvangen te zijn fijne paarden, huiselijke sfeer voelde fijn. Leuke coaches.


Kan ik wat voor je doen?