• 20150904 095611
  • bouwen
  • coachen
  • emdr
  • teams
  • volwassenen

Passie

Het WERKEN MET MENSEN inspireert mij. Vooral als het gaat om mensen iets te leren. Als het even kan kies ik een manier de niet zo gebruikelijk is. Het gebruik van paarden tijdens het coachen is een manier om snel tot de kern te komen.

 


 

Mijn PASSIE VOOR PAARDEN begon toen ik op mijn 9e op paardrijles ging. Ik had vroeger zelf een paard en heb heel lang op eigen paarden gereden. Ik ben tot mijn 39e redelijk trouw gebleven aan de paardensport. In die tijd heb ik veel ervaring opgedaan in de omgang en het contact met paarden. het heeft me altijd geïntrigeerd hoe goed paarden ons kunnen aanvoelen. Dát paarden ons iets kunnen leren is voor mij heel duidelijk.

Inmiddels heb ik de paardensport weer opgepakt en verzorg en rijd een hele fijne Arabo Friese ruin Aaike. 

Wat mij zo aanspreekt is het werken met paarden 'in vrijheid'. Meestal lopen de paarden vrij rond tijdens mijn coachsessies. Vaak laat ik het hek naar de rijbak waar we werken gewoon open. Als het voor de sessie nodig is sluiten de paarden zich gewoon bij ons aan.

Het is zo mooi om te zien hoe paarden op mensen reageren en hoe ze mijn cliënten helpen om eens op een andere manier naar zichzelf te kijken.


 

SCHRIJVEN zit bij ons in de familie. Mijn oma, mijn moeder, ze hadden allebei de drive om te schrijven. Ik ook. Ik deed er alleen niks mee.

Om ook wat met die passie te doen heb ik een BLOG opgenomen op mijn website. Een plek waar ik mijn verhalen kan delen en zo anderen deelgenoot kan maken van wat ik meemaak. Rode draad zijn de paarden.

LEES MIJN BLOG