• 20150904 095611
 • bouwen
 • coachen
 • emdr
 • teams
 • volwassenen

AVG

25 mei 2018, de AVG gaat in werking. Hieronder kun je lezen hoe ik met jouw privacygevoelige gegevens omga.

 • Als je bij mij een traject start verzamel ik in de intake de persoonsgegevens die van belang zijn voor facturering. Ook vraag ik naar relevante achtergrondinformatie gericht op de klacht waar je voor bij mij in behandeling komt. Dit is van belang voor met maken van een zo effectief mogelijk behandelplan zodat we zo doelgericht mogelijk kunnen gaan werken. Ik ga vertrouwelijk met deze informatie om en ik bewaar dit zorgvuldig. Ik ben (naast jou) de enige die inzage heeft in dit dossier. Van de behandelsessies maak ik korte verslagen. Deze verslagen schrijf ik met de hand en zijn alleen 'op papier' aanwezig en worden aan jouw dossier toegevoegd. Dit om de rode draad en de lijn van het proces te kunnen volgen. Deze informatie bewaar ik zorgvuldig in een stalen en afgesloten dossierkast. De dossiers zijn alleen voor mij bereikbaar. Ik bewaar de dossiers 5 jaar. Dit omdat ervaring leert dat het veranderingsproces in fases gaat. Het kan zijn dat je na verloop van tijd weer terugkomt. We kunnen dan zonder tijd te verliezen verder met de behandelingen. In geval je niet wil dat ik jouw dossier bewaar, vraag dan om vernietiging van jouw dossier.
 • Als jouw werkgever betrokken is bij jouw traject beschrijf ik alleen de hoofdonderwerpen die aan de orde zijn in de sessies. Ik deel niets inhoudelijks omdat dat valt onder privacygevoelige informatie. Deze gegevensoverdracht is digitaal zodat gegevensoverdracht via e-mail verstuurd kan worden. Deze digitale verslagen worden opgeslagen zowel op een beveiligde plek 'in de cloud' als op een externe harde schijf als in papieren dossier. Ook deze schijf wordt bewaard in een stalen, brandvertragende en afgesloten dossierkast. Deze is alleen voor mij bereikbaar. Middels beveiligd e-mail verkeer wordt de voortgang en het verloop gecommuniceerd met je werkgever. Dit alles in nauw overleg met jou.
 • Ik maak regelmatig foto's tijdens de behandelingen. Het doel van deze foto's in om belangrijke momenten tijdens de sessie vast te leggen zodat ze een blijvende herinnering voor jou zijn. Ervaringen kunnen heel impact vol zijn en tegelijkertijd ook vluchtig. Aan de hand van de foto blijft jouw (leer)ervaring tastbaarder. Daarnaast kunnen foto's fungeren als een 'anker'. Een dergelijk anker is van belang in het kader van ik-versterking. De foto's maken deel uit van jouw dossier en worden digitaal opgeslagen, zowel op een beveiligde plek 'in de cloud' als op een externe harde schijf. Indien foto's een bijdrage kunnen leveren aan tastbaar en beeldend maken van mijn werk aan derden zal ik eerst toestemming vragen aan jou of ik deze hiervoor mag gebruiken. Wegens privacyoverwegingen zal ik mijn uiterste best doen jou niet direct herkenbaar te laten zijn op de foto's.
 • Alleen indien jij in aanmerking kan komen voor vergoeding van een deel van de kosten die je voor sessies maakt door de aanvullende zorgverzekering zal ik naar je Burgerservicenummer vragen.
 • Jouw persoonsgegevens staan op de factuur die je van me krijgt. Voor de belastingdienst ben ik verplicht deze facturen 7 jaar te bewaren. Ik bewaar deze facturen digitaal, zowel op een beveiligde plek 'in de cloud' als op een externe harde schijf die bewaard wordt in een stalen, brandvertragende en afgesloten dossierkast.
 • E-mailverkeer met privacygevoelige informatie wordt versleuteld verstuurd via een apart mailprogramma. Daarnaast bewaar ik e-mail verkeer per kalenderjaar op de harde schrijf van mijn computer. De reden dat ik dat doe is omdat ik zorgvuldig wil zijn in de communicatie naar mijn clienten toe.