• 20150904 095611
  • bouwen
  • coachen
  • emdr
  • teams
  • volwassenen

EMDR en andere traumabehandelingen

EMDR is een vast onderdeel van mijn CREF-trajecten maar je kunt natuurlijk ook bij mij terecht voor een 'los' EMDR-traject. EMDR is een afkorting van Eye Movement Desensitization en Reprocessing.
De methode komt erop neer dat je door middel van oogbewegingen, tikjes op je handen of schouders of klikjes via een koptelefoon, impactvolle gebeurenissen verwerkt en dan opnieuw opslaat in je brein. Ik vergelijk het proces altijd met het formattteren en opruimen van van je computer. Oude bestanden en ballast ruim je op, nieuwe bestanden zet je op de juiste plek neer zodat je het allemaal weer makkelijk terug kan vinden.

Nu zijn er verschillende theoriën die uitleg geven over hoe EMDR precies werkt.Mijn uitleg is dat ik met EMDR een toestand bij je oproep die de REM slaap nabootst. Dit heeft met de oogbewegingen te maken maar ook met de toestand waarin je brein zich bevind (meer thetagolven). En het mooie van deze toestand is dat jij veel makkelijker associaties maakt. En dat maakt het mogelijk jouw probleem in een heel ander daglicht te zien.Voordat we starten krijg je uitgebreide uitleg over hoe ik werk zodat je vol vertrouwen het traject in kan gaan.
Resultaat voor jou is dat je niet meer getriggerd wordt en je niet meer in de overlevingsmodus schiet. Bedenk eens wat je dat oplevert!

SPECIALISATIE: EMDR met paard
Regelmatig zullen we het paard gebruiken bij de EMDR. Reden hiervoor is dat door aanwezigheid van het paard jij makkelijker bij je gevoel kan komen. Dit heeft te maken met hoe informatie opgeslagen wordt in het brein. Via het paard werken we in het emotionele brein (zoogdierenbrein) en dat ik nu precies de plek waar bij jou je emoties (die nog niet helemaal verwerkt zijn) liggen opgeslagen.
IMG 1880


Workshop EMDR ondersteund door paarden
Wil je weten hoe dat dan gaat met een paard en of dat iets voor jou zou kunnen zijn? Stuur gerust even een berichtje omdat ik eens in de 2 maanden samen met een collega een workshop hierover organiseer. Deze workshop is voor alle geinteresseerden dus ook potentiële cliënten of doorverwijzers. Eerdere deelnemers geven in de evaluatie een 8,5 als rapportcijfer voor deze workshop. De workshop bestaat uit een mix van theorie, filmbeelden en praktijk. En er is alle ruimte om jouw vragen te stellen.

DRT (Distraction Reprocessing Therapie)
DRT (Distraction Reprocessing Therapy) is een afgeleide van EMDR.
Ook dit is een methode die je bij mij tegen kan komen. Deze methode is iets zachter dan EMDR en vooral geschikt als er lichaamsgevoelens zijn waar je last van hebt. Dit is ook een methode die goed in te zetten is als jij bijvoorbeeld bij die groep mensen hoort die moeite heeft met 'beelden zien'.

In mijn praktijk werk ik succesvol met EMDR en DRT. ik zet dit niet alleen in bij het verwerken van heftige trauma's maar ook bereik ik goede resultaten als ik EMDR inzet op ogenschijnlijk minder heftige gebeurtenissen. Die blijken in veel gevallen ook enorme impact impact te hebben op jouw leven van NU. Dat is iets wat je je niet altijd realiseert.

VSDT (Visual Schema Displacement Therapy)
VSDT is een nieuwe vorm van EMDR die in Engeland door het echtpaar Speakman is ontwikkeld en waar Ad de Jongh en Suzy Matthijssen onderzoek naar hebben gedaan in Nederland. En tot nu toe zijn de resultaten goed, zelfs beter dan EMDR!


KAN IK WAT VOOR JE DOEN?