• 20150904 095611
  • bouwen
  • coachen
  • emdr
  • teams
  • volwassenen

EQUINE ASSISTED EMDR

EMDR is een afkorting van Eye Movement Desensitization en Reprocessing.
De methode werkt door oogbewegingen, tikjes op je handen of schouders of klikjes via een koptelefoon, impactvolle gebeurenissen verwerkt en dan opnieuw opslaat in je brein. Ik vergelijk het proces altijd met het formattteren en opruimen van van je computer. Oude bestanden en ballast ruim je op, nieuwe bestanden zet je op de juiste plek neer zodat je het allemaal weer makkelijk terug kan vinden.

Nu zijn er verschillende theoriën die uitleg geven over hoe EMDR precies werkt.Mijn uitleg is dat ik met EMDR een toestand bij je oproep die de REM slaap nabootst. Dit heeft met de oogbewegingen te maken maar ook met de toestand waarin je brein zich bevind (meer thetagolven). En het mooie van deze toestand is dat jij veel makkelijker associaties maakt. En dat maakt het mogelijk jouw probleem in een heel ander daglicht te zien.Voordat we starten krijg je uitgebreide uitleg over hoe ik werk zodat je vol vertrouwen het traject in kan gaan.
Resultaat voor jou is dat je niet meer getriggerd wordt en je niet meer in de overlevingsmodus schiet. Bedenk eens wat je dat oplevert!

SPECIALISATIE: EMDR met paard
Ik gebruik graag het paard bij EMDR trajecten.  Reden hiervoor is dat door aanwezigheid van het paard jij makkelijker bij je gevoel kan komen. Dit heeft te maken met hoe informatie opgeslagen wordt in het brein. Via het paard werken we in het emotionele brein (zoogdierenbrein) en dat ik nu precies de plek waar bij jou je emoties (die nog niet helemaal verwerkt zijn) liggen opgeslagen.

IMG 1880


Bij mij bestaat een EMDR traject uit minstens 3 sessies. Vaak is dat al voldoende om de gevoeligheid van bepaalde kwesties af te halen. Echter als de problematiek meer complex is of er zijn meerdere clusters waar we op moeten werken, dan zullen er meer sessies nodig zijn. 


KAN IK WAT VOOR JE DOEN?