• Slideshow01

CREF-methode

Als ervaringsdeskundige heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van hechtingsproblematiek/GBS en (vroeg ontstaan) PTSS.

De basis hiervoor is de CREF-Methode. Misschien heb je hier over gehoord of heb je erover gelezen? Als je voelt dat de gedachtegang achter de CREF methode iets raakt bij jou. Of je hebt het gevoel dat er eindelijk kwartjes vallen als je er over leest. Dan kan ik je wellicht helpen om op die manier eens naar jouw klachten te kijken en om vanuit die benadering jouw klachten te behandelen.

Ik combineer mijn kennis vanuit de CREF methode met mijn kennis over traumabehandeling, hypnotherapie en systemisch werk. Daarnaast zet ik ook Equine Assisted EMDR is waar nodig. Mijn ervaring is dat dit snel resultaat oplevert en vaak als minder belastend ervaren wordt in vergelijking met 'gewone EMDR'. Ervaring met paard(rijden) is hiervoor niet noodzakelijk.

Tegenwoordig wordt steeds meer onderkent dat nare ervaringen die opgedaan zijn in de (vroege) kindertijd de bron kunnen zijn van problemen die mensen in hun latere leven ervaren. Zelfs ADHD en sommige diagnoses binnen het Autistische Spectrum vallen hieronder.

Zo kun je als baby (dat kan zelfs al in de baarmoeder zijn geweest) of als klein kind iets meegemaakt hebben waardoor er geen veilige hechting kon plaatsvinden en zich geen fundamenteel basisvertrouwen heeft kunnen ontwikkelen.

Heb je het gevoel dat nare gebeurtenissen in jouw verleden de bron kunnen zijn van het probleem waar je nu tegenaan loopt?.

De CREF-Methode is breed inzetbaar!

In de ruim 10 jaar dat wij als CREF hehandelaren ervaring hebben opgedaan met deze aanpak blijkt dat deze veel breder inzetbaar is dan alleen voor hechtingsproblemen. De methode is ook succesvol gebleken bij het behandelen van:

  • depressieve klachten;
  • onbegrepen lichamelijke klachten;
  • burn-out;
  • angststoornissen;
  • zingevingsvraagsstukken (wie ben ik eigenlijk en wat ik wil nou echt?);
  • verwerken van traumatische ervaringen of heftige life-events